SKGZ Congres 2017

Donderdag 5 oktober 2017 - CineMec Utrecht

Op 5 oktober vindt het SKGZ Congres plaats. Deze middag levert kennis op om meteen in het werk toe te kunnen passen. Het programma onder leiding van dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen is divers; van de veiligheid van persoonsgegevens, wachttijden en kostenontwikkeling tot aan procedurele rechtvaardigheid en het gevoel bij hoge schulden. Het SKGZ Congres is dé plek waar professionals van zorgverzekeraars, patiëntenbeweging, belangen- en consumentenorganisaties en overheid elkaar kunnen ontmoeten. De deelname is gratis en vol is vol.

Naar het aanmeldingsformulier »

Programma

13:00 uurOntvangst met koffie en thee(let op: geen lunch)
13:35 uurWelkomstwoord door SKGZ-directeur Kees van Kranenburg
 Gegevensbescherming - Hoe veilig zijn persoonsgegevens?
Dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen leidt een interactieve sessie over de bescherming van persoonsgegevens. In mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Welke veranderingen brengt dit met zich mee? We belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Jeroen Terstegge, auteur van het boekje ‘Grip op AVG’, en Titia Lekkerkerk van Patiëntenfederatie Nederland zijn aan het woord. Ook delen de SKGZ en Zorgverzekeraars Nederland hun visie.
14:30 uurSub-sessies ronde 1
15:20 uurPauze
15:55 uurSub-sessies ronde 2
16:45 uurAfsluiting en borrel

Het congres bestaat uit een centraal deel en vier sub-sessies van 50 minuten. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor twee van de volgende workshops.

A. Procedurele rechtvaardigheid - Het kan, het mag en het werkt
Procedurele rechtvaardigheid staat voor het laten horen van je stem, invloed uitoefenen en de mogelijkheid om te stoppen. Waarom is procedurele rechtvaardigheid wenselijk? Wat zijn de voordelen voor partijen in een geschil? Hilke Grootelaar, promovenda Montaigne Centre for Judicial Administration and Conflict Resolution Utrecht University, doet onderzoek naar procedurele rechtvaardigheid.
B. Wachttijden - Laten we samenwerken!
Mensen die zorg nodig hebben, mogen niet onnodig lang wachten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) roept alle belanghebbende partijen op om nauwer samen te werken om wachtlijsten terug te dringen. Rutger van Hutten van de NZa vertelt over zorgbemiddeling, het publiceren van wachttijden en de registratie door zorgverleners.
C. Zorgverzekeringslijn - workshop Voor één uur arm
Mensen met schulden; bijna iedereen vindt er wel iets van. Maar hoe is het nu om schulden te hebben? Hoe voelt het om voortdurend bezig te zijn met geld terwijl de schuldeisers zich in rap tempo aandienen? Micha Aarts van de Coöperatie van Financieel coaches neemt deelnemers aan deze workshop een uur mee in de wereld van problematische schulden.
D. Vragen aan de SKGZ – Grijp uw kans!
De SKGZ klachtbehandelaars werken dagelijks aan dossiers over uiteenlopende onderwerpen. Zij praten u hier in 50 minuten gemakkelijk over bij. Maar het is toch veel interessanter om te horen wat u altijd al heeft willen weten van de SKGZ? In deze workshop behandelen wij de meest populaire aangedragen onderwerpen. Stel voor 15 september uw vraag via het open veld in het aanmeldingsformulier.

Adres en bereikbaarheid

CineMec
Berlijnplein 100
3541 CM Utrecht

(voor vaste GPS in auto: CineMec, Oude Vleutenseweg 33 te Utrecht)

Met de auto vanaf Amsterdam (A2)

Met de auto vanaf Arnhem (A12)

Met het OV vanaf Utrecht Centraal
Er gaat 4x p/u een sprinter vanaf Centraal Station Utrecht naar station Leidsche Rijn (richting Woerden/Den Haag). De reistijd bedraagt 4 minuten. Vanaf station Leidsche Rijn is het slechts 4 minuten lopen naar CineMec. Wilt u met de bus reizen neem dan lijn 19 of 28 en stap uit bij station Leidsche Rijn Utrecht. U loopt in 4 minuten naar CineMec.

Naar het aanmeldingsformulier »

Voor meer informatie over het congres kunt u contact opnemen met de organisatie via congres@skgz.nl.