Bindend advies GcZ, 27 juni 2022, SKGZ202101478

Bindend advies GcZ, 27 juni 2022, SKGZ202101478

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen
Uitkomst : Toegewezen
Datum uitspraak : 27 juni 2022
Datum publicatie : 27 juni 2022

De ziektekostenverzekeraar moet de namens verzoekster aangevraagde orthodontische behandeling vergoeden. Dit omdat aannemelijk is gemaakt dat sprake is van een ernstig tandheelkundig functieprobleem.

Bij de ziektekostenverzekeraar zijn aanvragen gedaan voor een osteotomie en een orthodontische behandeling ten behoeve van verzoekster. De ziektekostenverzekeraar heeft meegedeeld dat de orthodontische behandeling niet wordt vergoed. De eveneens aangevraagde osteotomie is door de ziektekostenverzekeraar wel goedgekeurd.
De commissie overweegt dat, anders dan de ziektekostenverzekeraar stelt, wél aannemelijk is gemaakt dat bij verzoekster sprake is van een omgekeerde overjet van meer dan 3,5 mm zoals vermeld op de indicatieve lijst. Uit het aanvullend definitief advies van het Zorginstituut blijkt dat de indicatieve lijst aldus moet worden geïnterpreteerd dat hierin is vermeld in welke situaties er in ieder geval sprake is van een tandheelkundig functieprobleem. Volgens het Zorginstituut is de situatie van verzoekster zo ernstig dat deze nauwelijks kan bestaan zonder functieproblemen en daarom wordt geadviseerd het verzoek toe te wijzen. De commissie volgt dit advies.

Box icon

Tags

Klacht indienen

Heb je een probleem waar je met jouw zorgverzekeraar niet uitkomt, dan kun je dit aan ons voorleggen.

Ik wil een klacht indienen

Gerelateerde uitspraken