Bindend advies GcZ, 28 juni 2022, SKGZ202102341

Bindend advies GcZ, 28 juni 2022, SKGZ202102341

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen
Uitkomst : Afgewezen
Datum uitspraak : 28 juni 2022
Datum publicatie : 29 juni 2022

Geen aanspraak op hoortoestellen uit de buitencategorie ten laste van de zorgverzekering, andersluidende telefonische toezegging niet aannemelijk gemaakt, substitutie niet mogelijk.

Omdat het gehoor van verzoekster op enig moment slechter begon te worden, heeft zij zich via een KNO-arts tot een audicien gewend. Na twee soorten hoortoestellen te hebben geprobeerd, heeft verzoekster contact gehad met de ziektekostenverzekeraar. Toen die meedeelde dat de hoortoestellen van het type Amplifon Ampli-Energy R5 zouden worden vergoed heeft zij deze aangeschaft.
De commissie overweegt dat de hoortoestellen van het type Amplifon Ampli-Engergy R5 niet in een van de vijf categorieën van de hoortoestellendatabase zijn opgenomen. Hoortoestellen uit de buitencategorie worden alleen verstrekt als ten minste twee hoortoestellen uit de aangewezen categorie zijn geprobeerd en deze niet voldoen. Nu dit niet vaststaat bestaat geen aanspraak op vergoeding van de kosten van de aangeschafte hoortoestellen. Ook anderszins bestaat geen aanspraak op vergoeding van de betreffende kosten. De door verzoekster gestelde telefonisch toezegging is door haar niet aannemelijk gemaakt en voor substitutie bestaat in het kader van de zorgverzekering geen mogelijkheid.

Klacht indienen

Heb je een probleem waar je met jouw zorgverzekeraar niet uitkomt, dan kun je dit aan ons voorleggen.

Ik wil een klacht indienen

Gerelateerde uitspraken