Bindend advies GcZ, 8 september 2021, SKGZ201900983

Bindend advies GcZ, 8 september 2021, SKGZ201900983

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen
Uitkomst: Afgewezen
Datum uitspraak: 8 september 2021
Datum publicatie: 9 september 2021

Er bestaat geen aanspraak op een dermolipectomie van de buik, omdat een verzekeringsindicatie in de vorm van verminking of een aantoonbare lichamelijke functiestoornis ontbreekt.

Verzoekster heeft in het verleden verschillende zware buikoperaties gehad waardoor een littekenbreuk is ontstaan. Door middel van een operatie is geprobeerd deze breuk te herstellen. Deze ingreep is echter mislukt. Op een later moment heeft nogmaals een hersteloperatie plaatsgevonden. Tijdens deze operatie is inwendig veel hersteld, maar het probleem met de buikhuid bleef. Om die reden heeft verzoekster gevraagd een dermolipectomie van de buik te vergoeden.
Een dermolipectomie van de buik is een behandeling van plastisch chirurgische aard. Om hierop aanspraak te kunnen maken, geldt als voorwaarde dat sprake moet zijn van een (verzekerings)indicatie in de vorm van verminking of een aantoonbare lichamelijke functiestoornis. De commissie oordeelt dat een dergelijke (verzekerings)indicatie in het geval van verzoekster niet aan de orde is.

Klacht indienen

Heb je een probleem waar je met jouw zorgverzekeraar niet uitkomt, dan kun je dit aan ons voorleggen.

Ik wil een klacht indienen

Gerelateerde uitspraken