Bindend advies GcZ, 23 juni 2021, SKGZ202002339

Bindend advies GcZ, 23 juni 2021, SKGZ202002339

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen
Uitkomst : Toegewezen
Datum uitspraak : 23 juni 2021
Datum publicatie : 23 juni 2021

Aanspraak op een buikwandcorrectie ten laste van de zorgverzekering bestaat in geval van een verzekeringsindicatie in de vorm van een aantoonbare lichamelijke functiestoornis of verminking. Bij verzoekster is sprake van verminking.

Verzoekster heeft aan een operatieve ingreep in 2017 een littekenbreuk overgehouden. Deze breuk, in combinatie met een hernia, geeft veel klachten. Daarnaast kampt verzoekster na de ingreep met huidoverschot rond haar buik. De behandelend plastisch chirurg heeft voorgesteld tijdens één operatie zowel de navelbreuk als de overhangende buik te herstellen. De zorgverzekeraar heeft verklaard dat het herstel van de navelbreuk zal worden vergoed. Vergoeding van de kosten van de eveneens aangevraagde buikwandcorrectie is daarentegen afgewezen.
De zorgverzekering biedt dekking voor behandelingen van plastisch-chirurgische aard, waaronder een buikwandcorrectie in geval van een (verzekerings)indicatie in de vorm van verminking of een aantoonbare lichamelijke functiestoornis als bedoeld in de voorwaarden. Gesteld noch gebleken is dat sprake is van een aantoonbare lichamelijke functiestoornis die door middel van een buikwandcorrectie zal worden verholpen. Wel is aannemelijk gemaakt dat bij verzoekster kan worden gesproken van een verminking van de buikwand, die is veroorzaakt door een geneeskundige verrichting. De commissie wijst het verzoek daarom toe.

Klacht indienen

Heb je een probleem waar je met jouw zorgverzekeraar niet uitkomt, dan kun je dit aan ons voorleggen.

Ik wil een klacht indienen

Gerelateerde uitspraken