Webinar: Alles over begin en einde zorgverzekering

Op donderdag 28 oktober 2021 organiseert de SKGZ het webinar “Alles over begin en einde zorgverzekering”. Aan de hand van praktische voorbeelden vertellen Petra van Wijngaarden en Herman van ’t Land alles wat u hierover wil weten.

Aanmelden voor dit webinar

Wat wordt er besproken?

Soms is niet bekend per welke datum iemand een Nederlandse zorgverzekering moet afsluiten. Of juist vanaf welke datum u de Nederlandse zorgverzekering moet stopzetten. Petra en Herman vertellen het u aan de hand van praktische voorbeelden.

Dit doen zij door te vertellen over wat verzekeringsplicht in Nederland inhoudt. En wie er dus verplicht zijn een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Maar ook door te vertellen hoe u een zorgverzekering kan aanvragen, bijvoorbeeld voor een minderjarige. Daarnaast bespreken ze situaties waarin geen recht bestaat op de Nederlandse zorgverzekering.

Heeft iemand een brief van zijn zorgverzekeraar gekregen dat hij is uitgeschreven? Petra en Herman informatie hierover de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast staan ze stil bij wat u kan doen als u het niet eens bent met een beslissing van de zorgverzekeraar over de in- of uitschrijven. En bespreken ze de rol van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in dit geheel.

Datum: 28 oktober 2021
Tijd: 14:00
Deelname: Gratis
Voor wie: voor professionals en vrijwilligers die die meer willen weten over het begin en einde van de zorgverzekering

Webinar: alles over begin en einde zorgverzekering

Ja, ik meld me aan voor het webinar!

 

Herman van 't Land, trainer bij Zorgverzekeringslijn
Herman van 't Land

Met veel enthousiasme deel ik mijn kennis over het voorkomen en oplossen van zorgverzekeringsproblemen. Zoals bijvoorbeeld het niet hebben van een zorgverzekering. Ik denk creatief met je mee vanuit de bestaande wet- en regelgeving. En probeer dit te vertalen naar begrijpelijke tekst en acties. Zodat jij als hulpverlener weet hoe je een casus van een cliënt kan aanpakken. En welke rechten en plichten deze (aspirant) verzekerde heeft.

Petra van Wijngaarden, dossierbehandelaar Ombudsman Zorgverzekeringen bij SKGZ
Petra van Wijngaarden

Sinds de oprichting van de SKGZ in 2006 behandel ik als dossierbehandelaar klachten die worden voorgelegd aan de Ombudsman Zorgverzekeringen. Het begin en einde van de zorgverzekering is hierbij een van mijn aandachtsgebieden.