Aanmelden pasgeboren kind

Aanmelden pasgeboren kind

Aanmelden pasgeboren kind

Heb je een klacht over het aanmelden van je pasgeboren kind? Neem contact met ons op

Na de geboorte van je kind komt er veel op je af. Er moet veel geregeld worden, zoals het afsluiten van een zorgverzekering. Het is belangrijk om je kind op tijd aan te melden voor het gratis basispakket. Eventuele medische kosten hoeven dan niet zelf betaald te worden. Bij onduidelijkheden over het aanmelden van je pasgeboren kind, of problemen met je zorgverzekeraar, kun je contact met ons opnemen. Leg je klacht of vraag gerust aan ons voor.


Meld je kind binnen 4 maanden aan bij de zorgverzekeraar

Er komt veel op je af als je net een kindje hebt. Zo moet er van alles geregeld worden, waaronder het aanmelden van je kind bij de zorgverzekeraar. Het is belangrijk om de aanmelding voor het basispakket op tijd te regelen. Doe dit binnen 4 maanden na de geboorte, zodat je kind vanaf de geboorte verzekerd is. Wordt het basispakket later dan 4 maanden na de geboorte aangevraagd, dan gaat het basispakket in vanaf de datum van aanmelding. Zorgkosten die vóór dit moment zijn gemaakt, bijvoorbeeld de geboorte, zijn dan voor eigen rekening.

Belangrijke punten bij het aanmelden pasgeboren kind:

  • Zorg voor een zo snel mogelijke aanmelding bij de zorgverzekeraar
  • Is dit binnen 4 maanden geregeld, dan is je kind vanaf de geboorte verzekerd
  • Vraag je het basispakket later aan, dan geldt de aanmelddatum als ingangsdatum van de polis
  • Bij een latere aanmelding zijn eventuele zorgkosten voor eigen rekening
  • Voor aanvullende verzekeringen kunnen andere voorwaarden gelden

Heb je vragen over het aanmelden van je pasgeboren kind?

Ook als het gaat om het aanmelden van de geboorte van een kind gelden er veel regels en voorwaarden. Is het niet gelukt de aanmelding binnen 4 maanden te regelen? Of heb je een ander probleem met de zorgverzekeraar over dit onderwerp? Dan kun je hierover een klacht bij ons indienen.

Twijfel je of je met jouw klacht over het aanmelden van je pasgeboren kind bij ons terecht kunt? Doe dan de sneltest. Of bel of chat met ons. Oók bij vragen over een brief of besluit van jouw zorgverzekeraar. We bemiddelen onpartijdig en deskundig.

Box icon

In de praktijk

Mevrouw Janssen heeft haar kind niet binnen vier maanden na de geboorte aangemeld voor de zorgverzekering. Wel heeft ze binnen die vier maanden contact gehad met de zorgverzekeraar over haar kind. Na bemiddeling door de Ombudsman maakt de zorgverzekeraar een uitzondering. Mevrouw Janssen krijgt alsnog de gemaakte zorgkosten vergoed.

Klacht indienen

Zijn er problemen met de zorgverzekeraar waar je zelf niet uitkomt? Leg je klacht aan ons voor.

Ik wil een klacht indienen

Verdiepende informatie

Verwacht je een kind of heb je net een kindje gekregen? Gefeliciteerd! Je beleeft een mooie maar ook drukke periode. Ook als het gaat om het afsluiten van een zorgverzekering voor je kind zijn er best veel dingen die je moet regelen. Zo is het belangrijk om je kind op tijd aan te melden voor de basisverzekering. Dat gaat niet vanzelf. Je leest er hier meer over.


Meer weten?

Rijksoverheid

Belangrijke informatie als je een kind krijgt en over de zorgverzekering als je een kind krijgt.