Bindend advies GcZ, 21 maart 2022, SKGZ202101355

Bindend advies GcZ, 21 maart 2022, SKGZ202101355

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen
Uitkomst : Afgewezen
Datum uitspraak : 21 maart 2022
Datum publicatie : 21 maart 2022

Verzoekster heeft geen aanspraak op een buikwandcorrectie ten laste van de zorgverzekering, nu bij haar geen sprake is van een verzekeringsindicatie in de vorm van verminking of een aantoonbare lichamelijke functiestoornis.

Verzoekster heeft last van het huidoverschot op haar buik. Zij heeft hierdoor onder andere pijn- en smetklachten. Ook wordt zij in haar bewegingen beperkt waardoor zij bepaalde activiteiten maar moeizaam kan verrichten. De ziektekostenverzekeraar heeft de aanvraag voor een buikwandcorrectie afgewezen.
De zorgverzekering biedt dekking voor behandelingen van plastisch-chirurgische aard, waaronder een buikwandcorrectie, als een (verzekerings)indicatie bestaat in de vorm van verminking of een aantoonbare lichamelijke functiestoornis als bedoeld in de voorwaarden. Bij verzoekster is geen sprake van PRS graad 3 of een ernstige misvorming dan wel een aantoonbare lichamelijke functiestoornis in de vorm van een ernstige bewegingsbeperking of onbehandelbaar smetten. Het verzoek wordt daarom afgewezen.

Klacht indienen

Heb je een probleem waar je met jouw zorgverzekeraar niet uitkomt, dan kun je dit aan ons voorleggen.

Ik wil een klacht indienen

Gerelateerde uitspraken