Welkom bij de SKGZ

Iedereen heeft recht op even goede toegang tot zorg. Daar moeten we op kunnen vertrouwen, nu en in de toekomst. Wij zijn er voor iedereen met een vraag of klacht over de zorgverzekering. De SKGZ is door de overheid aangewezen als officiële geschilleninstantie voor de zorgverzekeringen.

Ik heb een klacht over mijn zorgverzekeraar

Kom je er met de zorgverzekeraar niet uit? Dan kun je je klacht bij ons melden. Dat doe je via de button hieronder. Ons ombudsteam behandelt je klacht gratis, onafhankelijk en deskundig.

Ik wil een klacht indienen

Sneltest

Kijk of wij jou kunnen helpen bij je klacht.

Doe de sneltest
Uitgelicht thema

Zorg(verzekering) op reis

Medische zorg nodig op reis?

  • Neem je zorgpas mee als je binnen Europa op reis gaat. Op de achterkant van de zorgpas staat je 'EHIC'. Als je die laat zien, hoef je de medische kosten meestal niet voor te schieten
  • Zet het alarmnummer van je verzekeraar in je telefoon. Bel dit nummer zodra je zorg nodig hebt op reis. Zij weten wat je moet doen om (extra) kosten te voorkomen.
Lees meer thema icon
Uitgelicht artikel

Zorgverzekeraar moet werkelijke stroomkosten van zuurstofapparatuur vergoeden

De Geschillencommissie Zorgverzekeringen heeft bepaald dat bij zuurstofapparaten en zuurstofconcentratoren, in het kader van hulpmiddelenzorg, de werkelijke stroomkosten vergoed moeten worden. Naar aanleiding van deze uitspraak heeft M

Lees het hele artikel

Feiten en cijfers 2023

2.290

Ontvangen klachten van verzekerden

17.815

Mensen bereikt met
voorlichting door
Zorgverzekeringslijn

8,4

Gemiddelde klantwaardering voorlichten, bemiddelen en beslechten
Lees ons jaarverslag