Dubbele dekking

Dubbele dekking

Dubbele dekking

Kijk altijd goed of je zorgverzekering nog bij jouw zorgbehoefte past

Kijk altijd goed of je zorgverzekering nog bij jouw zorgbehoefte past. Soms heb je bepaalde aanvullende verzekeringen namelijk niet langer nodig. Verandert er iets in je situatie? Pas je verzekeringen dan hierop aan. Zo voorkom je een dubbele dekking en bespaar je geld.


Kijk goed welke dekking je nodig hebt

Kijk goed welke dekking jouw zorgverzekering heeft. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent. Dit heet ook wel dubbele dekking.

Geef veranderingen op tijd door

Verandert er iets in je situatie? Geef het dan op tijd door aan je zorgverzekeraar. Soms heb je bepaalde aanvullende verzekeringen namelijk niet meer nodig. Als je bijvoorbeeld een kunstgebit hebt, dan is een aanvullende verzekering voor mondzorg niet nodig. De zorgverzekeraar kan je aanvullende verzekering dan tussentijds annuleren.

Wat gebeurt er als je een verandering te laat doorgeeft?

Als je een verandering te laat doorgeeft kan je de zorgverzekeraar vragen of hij bereid is de wijziging alsnog met terugwerkende kracht door te voeren. Belangrijk om te weten is dat de zorgverzekeraar het recht heeft dit verzoek te weigeren. Het is dus belangrijk om een verandering tijdig door te geven. Zo bespaar je geld.

Box icon

In de praktijk

Erik had een aanvullende verzekering terwijl hij met een indicatie voor verblijf en behandeling was opgenomen in een Wlz-instelling. Hierdoor betaalde hij een aantal jaren voor zijn aanvullende verzekering die hij niet nodig had. De Ombudsman Zorgverzekeringen bemiddelde voor Erik. De zorgverzekeraar heeft geen risico gelopen en gaat daarom uit coulance overstag en beëindigd de aanvullende verzekering van Erik.

Klacht indienen

Zijn er problemen met de zorgverzekeraar waar je zelf niet uitkomt? Leg je klacht aan ons voor.

Ik wil een klacht indienen

Verdiepende informatie

Zorg kan vanuit verschillende regelingen worden vergoed. Bijvoorbeeld vanuit de zorgverzekering en aanvullende verzekering. Zorg kan ook worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), bijvoorbeeld wanneer je langdurig in een zorginstelling verblijft. Verandert er iets in je situatie? Kijk goed hoe je dekking is en pas verzekeringen hierop aan. Zo voorkom je een dubbele dekking en bespaar je geld.