Bindend advies GcZ, 2 juni 2022, SKGZ202102116

Bindend advies GcZ, 2 juni 2022, SKGZ202102116

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen
Uitkomst: Afgewezen
Datum uitspraak: 2 juni 2022
Datum publicatie: 7 juni 2022

Gebruik DigiD om in te loggen in de “Mijn omgeving” zorgverzekeraar toegestaan. Geen verplichting DigiD te gebruiken. Verzoeker is tijdig per post geïnformeerd. Geen onrechtmatige daad, dus geen grond voor schadevergoeding of excuses.

Volgens verzoeker kan hij alleen door in te loggen met DigiD kennis nemen van de nieuwe premie en verzekeringsvoorwaarden. Uit informatie van de Rijksoverheid blijkt dat dit niet is toegestaan. Om een en ander recht te zetten heeft hij drie uur moeten besteden, totale kosten € 375,-. De zorgverzekeraar heeft onrechtmatig jegens hem gehandeld en moet dit bedrag daarom vergoeden.
Volgens de zorgverzekeraar heeft hij de bestaande communicatievoorkeur van verzoeker toegepast. De commissie overweegt dat de zorgverzekeraar DigiD als toegang mag gebruiken en dat verzoeker niet tot gebruik van de “Mijn omgeving” is verplicht. Hij ontving informatie over de premie en de nieuwe verzekeringsvoorwaarden tijdig per gewone post. Er is geen sprake van onrechtmatige daad, dus ook niet van een hierop gebaseerde verplichting tot schadevergoeding. Het verzoek wordt daarom afgewezen.

Box icon

Tags

Klacht indienen

Heb je een probleem waar je met jouw zorgverzekeraar niet uitkomt, dan kun je dit aan ons voorleggen.

Ik wil een klacht indienen

Gerelateerde uitspraken